Julfest med Drawing Battle

Minnesanteckningar från Julfesten den 10:e december 2013 med "Drawing battle” och Marita Möller.

Vi var 30 st medlemmar, som hade valt julfesten istället för direktsändningen av Nobelfesten. Och det tror jag ingen av oss ångrar.

Det började med välkomstglögg. Sedan höll Marita i kvällens program med den äran! Hon bad oss göra 2 minuters snabbskisser i akvarell. Inte vad vi ville - utan med utgångspunkt från ledord Marita ställt upp på blädderblocket. Vi fick välja 2 st ledord vilka vi ville och para ihop dessa i en skiss. Ledorden var bl.a.: jultomte, paradiset, julbocken, änglaspel, julskinka, stjärnhimmel m.fl.

Snabba spontana skisser – KUL !

I pausen serverades det en generös jultallrik till var och en. De flesta köpte till ett glas rödvin. De som körde bil (Alf m.fl.) fick julmust. Nu passade programrådet (Irja, Sten och Britt) på att å hela målarrådets vägnar överlämna en blomsteruppsättning och utbringa ett fyrfaldigt leve för vår mentor Göran Rücker, som fyller 70 år. Följt av ”ja må han leva”, så det ekade i lokalerna.

Denna dag den 10:e december 2013 var en historisk dag. (Barack Obama hälsade på Cubas president m.m.). Nobelfesten med utdelningen av litteraturpriset till Jenny (Alice Munroes dotter) som kulmen.

Ebba tyckte sedan att det var på sin plats att utbringa ett extra fyrfaldigt leve för Göran (och för oss alla som fått vara med om kvällens begivenheter i st.f. direktsändning på TV).

Stort TACK till Marita. Det gav mersmak!

Sten Köhlberg

 Två minuter att skissa på tema "trött och snögubbe"

Ytterligare två minuters "tomte och stjärna", "Änglaspel och julbock" "Julskinka och glad"

Först skissa det första som kommer upp i sinnet.

Sen välja ut någon av skisserna att färdigställa.

Jultallrik med lite smått och gott

Göran hurrades det för och Ebba (på bild) Margareta och Britt avtackades för sin insats i Målarrådet.

Innan vi bröt upp var det vernissage. Många fina jukort kunde det bli