Sprays 35-årsjubiléum

Enebybergs gård 20 oktober

 

Vi var närmare 30 Sprayare som tagit oss till gamla vackra Enebybergs gård för en glad kväll som lyste upp novembermörkret. Vi hade hela husets övervåning för oss själva. Där togs vi emot med ett glas bubbel och fick mingla i väntan på att alla skulle anlända. Kvällens programmakare och ciceron Ami von Waldegg gav oss därefter var sitt blad. Vi skulle placera oss vid rätt träd dvs bord. När alla hade hittat rätt följde en kort presentation av Målarrådet och årets nya medlemmar. Senare under middagen gjorde Göran Rycker en liten historisk tillbakablick om hur Akvarellsällskapet Spray fötts ur Segelsällskapet Spray. Spray var namnet på Joshua Slocums båt, med vilken han gjorde den första ensamseglingen runt jorden på 1890-talet. 

En annan medlem som varit med sen starten, Sten Ramberg, berättade om hur han, under en målarresa till Frankrike med Spray, träffade sin fru.

Middagen bestod av en buffé med massor av godsaker. Till den dracks det vin. Under middagen tävlade vi bordsvis i en gissningslek inspirerad av TV-programmet Kontrapunkt. Vi fick pusselbitar av ett konstverk och skulle lista ut konstnären. Svårt tyckte jag men med många duktiga konstkännare så hade alla hittat rätt efter 2:a pusselbiten.

Vid kaffet bytte vi platser och hamnade vid nya bord. Ett bra sätt att lära känna varandra. Nu skulle här skapas. Vi fick papper, lim och pennor och skulle skapa ett konstverk av våra blad bordsvis. Sedan var det vernissage. En jättekul kväll, som vi kommer att minnas. Vi tackade Ami för ett väldigt trevligt program.

 

Text: Beatrice Juhlin-Dannfelt

Foto: Ami von Waldegg

Dagens program

Göran R. berättar och visar upp internationella segelsällskapet Sprays flagga.

Kontrapunkt: Pusslet är färdiglagt

Konstnärer i full action

En liten segelbåt seglar över arket.