2022

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 Oktober

 

35 års–jubileum på Enebybergs gård i Danderyd
Torsdagen den 20 oktober.

 

Hjärtligt välkomna att fira en härlig födelsedag!
 
AkvarellSällskapet Spray har i 35 år inspirerat, motiverat och lockat oss till skapande. Vi har utbildats under workshops med namnkunniga konstnärer, gjort målar- utflykter i Stockholm och i dess skärgård, haft utställningar och mycket mer. Nu bjuder vi in till fest för att fira vår 35-åring. 
Vi har bokat Enebybergs gård, en vackert nyrenoverad 1700-talsgård, där vi kommer att bjudas mingel och fördrink, festlig buffémiddag med vin eller öl samt dessert och kaffe/the. Alkoholfria alternativ finns. Utöver detta lovas många glada upptåg under kvällen.
 
Var: Enebybergs gård, Rosenvägen 39, 
182 45 Enebyberg.
 
Hitta dit: 
– Med buss 604 eller 611 från Danderyds sjukhus till Eneby torg. Går varje kvart. Korsa gatan och ta vägen mitt emot hållplatsen. Gå 600 m till en vändplan. Man ser den stora rosa byggnaden.
– Med bil från stan, sväng vänster efter Eneby torg, kör 600 m till vändplanen utanför ett dagis. Parkera gratis på dagisets stora P-plats. Intill ligger gården. Det finns även ett par P-platser på gården framför huset. De är reserverade för dem som har svårt att gå.
 
När: Torsdagen den 20 oktober kl. 17.30.
 
Anmälan: Tidigast den 20 september kl 08.00 och senast den 10 oktober till Beatrice Juhlin-Dannfelt via sms 0704-95 10 91 eller mejl beatrice.jd@gmail.com. Ange Spray-35, ditt namn, samt eventuella allergier. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.
 
Avgift: När du fått besked om plats bekräftar du ditt deltagande genom att snarast betala in 350:- på bankgiro 522-4399, AkvarellSällskapet Spray. Du får mycket fest för pengarna eftersom Spray subventionerar hälften.
Inbetald avgift kan inte återbetalas. Försök i stället att hitta en ersättare om du får förhinder.
 
Övrigt: Tag gärna med din namnbricka! 
 
Hjärtligt välkommen önskar
Ticka Berglund
Ami von Waldegg
Madeleine Drake
Beatrice Juhlin-Dannfelt
 
 
 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Måla med Anette Gustavsson
25 oktober kl 10.00–13.00 alternativt kl 14.00–17.00
 
 Anette Gustafsson använder rubriken ”Älskade akvarell” i sin presentation. ”Att måla är livsnödvändigt för mig” säger Anette. ”Det musikaliska akvarellspråket uttrycker det jag vill förmedla allra bäst”. Vi som arrangerar denna målardag i oktober är så glada att få hälsa konstnär Anette Gustafsson och er medlemmar i Spray varmt välkomna till denna inspirationsdag. 
Anette är akvarellist, konstnär, utbildad vid Konstfack. Anette har en stor mängd utställningar bakom sig i Sverige och även utomlands, många jurybedömda utställningar, stipendier, uppdrag att utforma åländska frimärken m m. Hon bor i Bergshamra utanför Norrtälje men bor även sedan många år sina sommarmånader på Rödhamn i Ålands yttre skärgård. 
Inspirationen hämtar hon från naturen, havet, landskapet, stillheten. Landskap går även att finna i ansiktet hos en människa eller hos ett djur, säger Anette, vilket har varit en motivkrets hon arbetat med sedan en tid tillbaka. ”Jag arbetar gärna i det stora formatet med breda penslar och mycket vatten. Älskar att bli överraskad av akvarellens förmåga till eget liv”, skriver Anette.
 
Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, T-bana Ropsten, uppgång Hjorthagen. Ta högra uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan.
 
Tid: Tisdagen 25/10 Grupp 1 kl 10.00 – 13.00 eller Grupp 2 kl 14.00 – 17.00. Välj den tid som passar dig.
 
Anmälan: Tidigast måndag 26/9 kl 8.00 och senast fredag 7/10 till Karin Appelgren 0762–48 52 50 eller e-post: karinappelgren@hotmail.com. OBS! Ange vilken av de två tiderna du önskar: grupp 1 kl 10 – 13 eller grupp 2 kl 14 – 17.                
 
Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande genom att omgående betala in 200 kr till bankgiro 522-4399 Akvarellsällskapet Spray. Ange ditt namn och ”Gustafsson” samt vilken av tiderna (grupp 1 eller grupp 2) som du önskat. Inbetalad avgift kan inte återbetalas. Om du hittar en ersättare så gör ni sinsemellan upp om betalningen. 
 
Övrigt: Temat för dagen är porträtt av människa eller djur. Varje deltagare ska därför ta med foto att måla utifrån. Ta med namnbricka och din vanliga akvarellutrustning. Caféet är öppet.
 
Välkomna till inspirations- och målardag önskar 
Annika Amnö
Karin Appelgren
Brigita Smaus
Ulla Svedjerud.
 
 
 
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

November 

 

Måla med Mats Pettersson 

8 november kl 14.00–17.00 alternativt kl 18.00–21.00

 

Missa inte detta tillfälle att måla med Mats Pettersson, ta del av hans spännande måleri och hans syn på måleriet! Eftersom vi räknar med stor uppslutning, har vi bokat två separata tillfällen! Anmäl dig till ett av dessa tillfällen! 
 
Så här skriver Mats Pettersson, riktat till dig:   
”De konstskapande verktygen – pennor, papper och de material som man med händer kan åstadkomma något av – är för mig stor kärlek. Materialen hjälper mig att finna min bild – inte en avbildning, utan en ’bild’ av verkligheten. 
 
Akvarellmåleri t.ex. bygger på genomskinlighet och subtilitet, men är som stenhuggeri. En händelse går inte att återställa, men kan tas tillvara.   Vi ser ett nytt innehåll – något vi inte sökte. Nya tecken av händelser, figurer och svaga rörelser. Men för att nå den styrka som krävs för att bildmakeriet skall nå ända fram till en bild, inte bara en ’akvarell’, krävs ibland att vi lämnar skolboken och tar till material och teknik som hjälper oss att sätta det hela på plats. Motivet är oviktigt. Hemligheten och felen i målningen – inte vad den föreställer – gör styrkan”. 
 
Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, T-bana Ropsten, uppgång Hjorthagen. Ta högra uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan. 
 
Tid: Tisdag den 8/11
Grupp 1 14.00 – 17.00
Grupp 2 18.00 – 21.00
Välj vilken tid du föredrar vid anmälan!
 
Anmälan: Tidigast måndag den10/10 kl 08.00 och senast måndag 24/10 till Birgitta Gilljam via sms 070–414 33 51 eller e-post: gittan.gil@gmail.com
Ange vilken tid som passar dig bäst, eller låt oss placera dig i den grupp där det finns plats. Vi räknar med ca 20 deltagare i varje grupp.
 

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande med att omgående betala in 200 kr till bg 522-4399, AkvarellSällskapet Spray. Ange ”Mats P ”, vald grupp och ditt namn på betalningen. Inbetald avgift återbetalas ej. Om du hittar en ersättare gör ni sinsemellan upp om betalningen. 

 
Tag med: Din sedvanliga målarutrustning. 
OBS! Mats har önskemål om att varje deltagare tar med minst ett halvt helark akvarellpapper. Glöm inte namnbrickan! Kaféet är öppet. Passa på att fika eller äta här!
 
Välkommen önskar novembergruppen!
Britt-Marie Olsson
Hillevi Atterberg
Birgitta Gilljam
Agneta Iggström
Gunilla Tuvin 
Gunilla Lilliehöök. 
 
Bilder från tidigare besök hos AkvarellSällskapet Spray.
 
 
 
 
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

December

 

Välkommen till Julfest den 8 december

 

 
Tiden går så fort och plötsligt är det jul igen och dags för AkvarellSprays julfest.
I år startar vi redan klockan 16 med julkortstillverkning. Fram med penslar, glitter, saxar, lim, färger, målade och omålade akvareller, på med tomteluvan och ta en klunk av glöggen så sätter vi i gång. Anne-Sofie Englesson inspirerar oss till att göra unika julkort med massor av tips, tekniker och uttryck. Det blir säkert galna, vackra och häpnadsväckande julkort att glädjas åt.
Klockan 18 hjälps vi åt att duka och pynta inför julbuffén. Vi äter och dricker gott och antagligen händer något mer…
 
Lokal:  FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19. T-bana till Ropsten, utgång Hjorthagen. Ta rulltrappan upp till höger efter spärrarna och du är framme.
 
Tid: Torsdag 8/12 kl. 16.00– ca 20.30.
 
Anmälan: Först till kvarn men anmäl dig tidigast torsdag 10/11 kl 08.00 och senast måndag 21/11 till Eva Bergström via sms: 072 50 250 02 eller e-post: eva.bergstrom1234@gmail.com.
 
Avgift: När du fått besked om plats bekräftar du ditt deltagande genom att omgående betala in 250 kr till AkvarellSällskapet Spray bg 522-4399. Ange ditt namn och ”Julfest”. Avgiften är sponsrad.
 
Övrigt: Ta med din målarutrustning och både målade och omålade akvareller. Festkommittén kommer att, i samråd med Anne-Sofie Englesson, se till att det finns diverse material som klister, glitter m m.
 
Julbuffén: Meddela om du önskar särskild kost som glutenfritt, vegetarisk eller vegansk.
 
 
Hjärtligt välkomna hälsar decembergruppen:
Eva Bergström
Eva Almén
Malin Lindqvist
Birgitta Jarvik 
Carin Adler.
 
 
Julängel målad av Anne-Sofie Englesson