2024

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla med Marianne Chayet

tisdag 20 februari kl 14.00 – 17.00 och kl 17.30 – 20.30

 

Marianne arbetar både som fristående konstnär och leder akvarellkurser. Hon har en femårig konstnärlig utbildning i botten bl a för Arne Isacsson och är även utbildad pedagog. Hon har haft kurser i Stockholm, på Gotland, i Lofoten, Frankrike och Irland.

Mariannes passion är bl a friluftsmåleri där himlar och vatten är favoritmotiv. Hon vill gärna förmedla hur underbart det är att sitta utomhus och insupa en vacker vy och ”befinna sig mitt i motivet”. Beroende på årstid kan känslan infinna sig i ateljén där vi målar efter minnesbilder eller med hjälp av foton som inspiration.

Du får lära dig ”känna efter”, hitta stämningar och lämpliga färgskalor och måla en hel del vått i vått.

Det kommer att bli mest motiv från naturen med ett och annat inslag av mänskligt liv.

 

Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, t-bana uppgång Hjorthagen, ta högra uppgången 

i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan.

 

Tid: Tisdag 20 februari

Grupp 1 kl 14.00 – 17.00

Grupp 2 kl 17.30 – 20.30

Välj vilken tid du föredrar vid anmälan!

 

Anmälan: Tidigast måndag 19 januari kl 08.00 och senast fredag 9 februari till Hedda v Gegerfelt-Lindgren, sms 070–797 66 20 eller e-post heddavongegerfelt@hotmail.com

OBS! Ange vilken av de två tiderna du önskar: grupp 1 eller grupp 2. Antal platser är begränsat. 

 

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande genom att omgående betala in 250 kr till bg 522-4399 eller Swish 123 367 30 84. Ange ditt namn, ”Marianne C” och vald grupp. Inbetald avgift kan inte återbetalas. Om du hittar en ersättare så gör ni sinsemellan upp om betalningen.

 

Tag med: Din vanliga akvarellutrustning.

Kom ihåg din namnbricka!

 

Välkommen till en inspirerande och kreativ målarkväll, hälsar februarigruppen! 

Hedda v G-Lindgren, Birgitta Odenheim, Susanne Jubell och Marjatta Sikström

 


 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla till klassik balett på Dansmuseet

tisdag 12 mars kl 17.00 – 19.00

 

Med puls och tajming följer du dansarens rörelser in i konstens värld. Teckna modellen som dansar klassisk balett och fryser sina rörelser i olika positioner i en till fem minuter. 

Danskrokin är upplagd med växelvis dans och tid för att teckna samt 30 minuter paus. En fantastisk kombination av dans, musik och konst, en kreativ utmaning.

 

Lokal: Dansmuseet Drottninggatan 17 (närmaste tunnelbana T-centralen)

 

Tid: Tisdag 12 mars kl 17.00 – 19.00. Kom kl 16.45 för att hinna bänka dig och pricka av dig. Krokin börjar kl 17.00 och består av 45 minuter danskroki, 30 minuter paus och 45 minuter danskroki.

 

Anmälan: Tidigast tisdag 13 februari kl 8.00 och senast tisdag 27 februari till Kristina (Ticka) Berglund via sms 070–444 28 24 eller e-post 

ticka.berglund@gmail.com

      

Avgift: När du har fått besked om plats bekräftar du ditt deltagande genom att omgående betala 200 kr till bg 522-4399 eller Swish 123 367 30 84, ange ”Danskroki” och ditt namn.

 

Tag med: Block, blyerts, kol, akvarellpennor, eventuellt sprayflaska, svamp och liknande. Vi har inga bord utan blocket lutas mot en stolsrygg.

 

Övrigt: Fika i pausen kan beställas på 

info@bistrorolf.net senast fredag 8 mars.

Det finns möjlighet att äta en bit mat på Bistro Rolf de Maré efteråt. Då är det klokt att boka bord på info@bistrorolf.net. Eventuella frågor om aktiviteten till Eva-Lisa Engberg telefon 070–464 14 67.

 

Välkomna önskar marsgruppen: Kristina (Ticka) Berglund, Eva-Lisa Engberg, Tatjana Hydman och Eva Järvengren

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla med Gunilla Sundin Blomgren

 onsdag 3 april kl 14.30 – 17.30 och 18.00 – 21.00
 

”Den här gången fokuserar vi på att välja och kombinera en färgskala för vårt måleri. Att använda färgcirkeln och en begränsad palett kan vara till stor hjälp för att skapa harmoni eller dramatik i en akvarell.

Med en begränsad palett får du mer kontroll över uttrycket i bilderna.

Färgcirkeln är en fantastisk hjälpreda när man ska arbeta med skuggor och skapa vackra valörer i måleriet. Jag arbetar oftast med trefärgskalor och varierar pigmentens karaktär. Vi testar några klassiska färgskalor och jag tipsar om hur man kan skapa egna.

Ta med ALLA tuber och färglådor med akvarellfärger som ni har! Ta också med akvarellpapper, penslar och en blyerts-

penna och en skiva att spänna upp dagens övningar på. Bra att ha är två burkar för vatten samt palett, tejp, svamp och en liten sax.”

Gunilla är bildlärare, utbildad på Konstfack, och har gått på Forums målarskola och grafikskola i Malmö. Hon har vid två tillfällen tilldelats Väsby konsthalls akvarellstipendium, deltagit på Liljevalchs vårsalong och haft flera utställningar samt har akvarellkurser i Stockholm och Åhus.

I år ingick Gunilla i juryn för akvarellsalongen i Väsby konsthall och utsåg årets stipendiater. Jacqueline Stahre har skrivit om hennes måleri i Akvarellen nr 3 2022 (NAS). Gunilla är medlem i Nordiska akvarellsällskapet och Svenska konstnärinnor.

 

Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, t-banan Ropsten, uppgång Hjorthagen. Ta högra 

uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan.

 

Tid: Onsdag 3 april

Grupp 1 kl 14.30 – 17.30

Grupp 2 kl 18.00 – 21.00

Välj vilken tid som passar dig.

 

Anmälan: Tidigast onsdag 13 mars och senast onsdag 27 mars till Anna Romdahl, 

e-post anna.romdahl@gmail.com eller sms 073–396 44 92.

 

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande med att omgående betala in 250 kr till bg 522-4399 alternativt swisha 123 367 30 84. Ange ”Gunilla SB”, vald grupp och ditt namn på betalningen. Inbetald avgift återbetalas ej. Om du hittar en ersättare så gör ni sinsemellan upp om betalningen.

 

Tag med: Din vanliga akvarellutrustning.

Kom ihåg din namnbricka.

 

Välkommen önskar aprilgruppen! 

Lena Fieber, Wenche Holstad Nordström, Anna Romdahl, Gun-Britt Saberski och Eva Schierenbeck

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla med  Staffan Tolsén

torsdag 2 maj kl 14.30 – 17.30 och 18.00 – 21.00

 

Vi får bl a pröva på porträtt som är en av Staffans många inriktningar. Staffan Tolsén har haft flertaliga kurser i Edsviks konsthall och i egen ateljé, i porträttmåleri, temperamålning, färgkunskap, samt fungerat som mentor och coach. Staffan målar med mycket kraft och bestämda, svepande penseldrag.

 

Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, t-bana Ropsten, uppgång Hjorthagen. Ta högra 

uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan.

 

Tid: Torsdag 2 maj

Grupp 1 kl 14.30 – 17.30

Grupp 2 kl 18.00 – 21.00

Välj vilken tid som passar dig.

 

Anmälan: Tidigast torsdag 11 april och senast måndag 22 april till Gunilla Tuvin, sms 076–348 84 50 eller e-post gunillat50@gmail.com.

 

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande med att omgående betala in 250 kr till bg 522-4399 alternativt swisha 123 367 30 84. Ange ”Staffan T”, vald grupp och ditt namn på betalningen. Inbetald avgift återbetalas ej. Om du hittar en ersättare så gör ni sinsemellan upp om betalningen.

 

Tag med: Din vanliga akvarellutrustning.

Kom ihåg din namnbricka!

 

Välkommen önskar majgruppen!  

Hillevi Atterberg, Birgitta Gilljam och Gunilla Tuvin

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla vid Tyresö slott och i slottsparken 

onsdag 22 maj från kl 10.00

 

Det här året förflyttar vi oss en bit utanför Stockholm till Gamla Tyresö. Den här tiden på året är parken som vackrast och det finns motiv för de som vill måla slottet eller kyrkan eller gå genom den lummiga parken ner till vattnet där det finns bryggor och öar. Det finns ett trevligt slottscafé i själva slottet där man kan äta lunch om man inte väljer att ta med eget.

 

Plats: Tyresö slott och slottspark. 

 

Tid: Samling ca kl 10.00 vid busshållplats Tyresö kyrka. Därifrån vandrar vi upp mot slottet. Kyrkan passerar vi på vägen. 

 

Färdväg: Buss 875 går från Gullmarsplan ca var 15:e minut och det tar ca 35 minuter till Tyresö kyrka där vi stiger av. Det finns gott om parkeringsplatser för de bilburna. 

 

Anmälan: Tidigast måndag 13 maj och senast tisdag 21 maj till: Eva Bergström, sms 072–502 50 02 eller e-post eva.bergstrom1234@gmail.com

Det finns ingen begränsning i antal deltagare men jag vill veta om intresse finns. Vid dålig väderlek ställer vi in. 

 

Avanmälan: Om du får förhinder så meddelar du mig så vi andra inte väntar i onödan. 

 

Avgift: 0 kr

 

Tag med: Den utrustning som krävs för friluftsmåleri – målarutrustning, vattenflaska och burkar, sittunderlag, kanske solhatt, termos etc.

 

Välkomna önskar Eva Bergström

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Målarhelg på skärgårdsö i augusti - september

 

Vi laddar upp inför den årliga skärgårdsutflykten. Det är ännu för tidigt att boka vandrarhem, men så  fort det är dags i januari eller februari bokar vi plats. 

Vilken ö det blir i år har vi ännu inte riktigt bestämt oss för. Det kommer information via e-post så små ningom. Då är ni hjärtligt välkomna att boka. 

 

Hälsningar 

Eva Bergström och Hillevi Atterberg

 

 

 

Foto: Eva Bergström