2023

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Julfest den 7 december.

 

Festen kommer att äga rum i en hemtrevlig lokal i norra Hammarbyhamnen på Söder inte långt från Skanstull.

Festkommittén återkommer med mer detaljerad information inom kort.

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla med Christian Koivumaa

Tisdag 21 november kl. 14.30–17.30 och kl. 18.00–21.00

 

Jag tänker att temat för kursen blir vintermotiv som är lite av mitt kännetecken. Vi kommer att måla fjäll och kanske en och annan ren. 

 

Mitt konstnärsskap

Genom hela livet har jag tecknat. Däremot så var min största passion inom idrotten och jag elitsatsade i många år, varav 10 år i landslaget. 

När idrottskarriären tog slut p.g.a. skador så hittade akvarellmåleriet in i mitt liv. 

Jag har tagit mig an måleriet som jag gjorde med idrotten och efter flera år av övning så vågade jag ta steget att ställa ut. Idag målar jag på heltid och ställer ut regelbundet. 

Jag håller även kurser på nätet och har haft över 10 000 elever genom åren. 

 

Ett tips är att Christian har flera instruktionsfilmer i akvarell på Youtube. Det är bara att söka på hans namn på Youtube så får man upp dessa.

 

Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, 

T-bana Ropsten, uppgång Hjorthagen. Ta högra 

uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum 

ligger strax till vänster ovanför rulltrappan.

 

Tid: Tisdag den 21/11

Grupp 1 14.30 – 17.30

Grupp 2 18.00 – 21.00

Välj vilken tid som passar dig vid anmälan.

 

Anmälan: Tidigast 30 oktober och senast den 

14 november till Hillevi Atterberg, e-post hillevi.

atterberg@telia.com eller sms 070–461 08 77.

 

 

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande med att omgående betala in 250 kr till bg 522–4399, AkvarellSällskapet Spray. Ange Christian K, vald grupp och ditt namn på betalningen. Inbetald avgift återbetalas ej. Om du hittar en 

ersättare så gör ni sinsemellan upp om betalningen.

 

Tag med: Din vanliga akvarellutrustning och din namnbricka.

 

Välkommen önskar novembergruppen! Britt-Marie Olsson, Hillevi Atterberg, Birgitta Gilljam, Gunilla Tuvin och Gunilla Lilliehöök. 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla med Annette Backman

Tisdag 31 oktober kl. 17.30–20.30 och

 Onsdag 1 november kl. 10.00–13.00

 

Människor i rörelse,

är temat när vi träffar Annette Backman. 

Annette varvar sin vardag som konstnär med att arbeta som sjuksköterska på Mora lasarett. Målningen är hennes stora passion som också ger energi att jobba i högt tempo på intensiven. Bland motiven finns olika tolkningar av landskap, gamla ting, människor och djur.

”Ofta vill jag förmedla en historia, något vackert och med en ton av vemod”, berättar hon. Ofta också med en god portion humor, vet vi som målat hos henne.

Annette har deltagit i många utställningar genom åren och även utsetts till årets stipendiat på akvarellsalongen i Väsby konsthall 2012. Annette håller ofta akvarellkurser, både hemma i Dalarna och utomlands som exempelvis på Rhodos.

Kom och ta del av Annettes suveräna, fria, känsliga och roliga sätt att måla sina människor – på bondgårdar, på sandstränder eller i vinterbackarna.

Annette tar med inspirationsbilder men ta gärna med egna foton på temat.

Lokal: Gemensamhetslokal på Södermalm i Norra Hammarbyhamnen, Ljustergränd 5, ingång från kajkanten på kortsidan av huset. 

Närmaste T-bana är Skanstull uppgång längst fram i tåget räknat från T-centralen. Gå ut till vänster efter spärrarna. Gå sedan över Ringvägen och fortsätt vänster till Östgötagatan där du tar höger. Fortsätt rakt fram ner till kajen där du tar vänster. Ljustergränd är det första bostadshuset. Promenaden tar ca 10 min. 

Du kan också ta buss 57 riktning Sofia från Skanstull och gå av vid Tullgårdsparken och fortsätta ner till kajen. Det finns parkeringsplatser i närområdet.

 

Tid: Tisdag 31 oktober kl. 17.30 – 20.30 

        Onsdag 1 november kl. 10.00 – 13.00 

Välj den tid som passar dig.

 

Anmälan: Tidigast tisdag 3 okt kl. 08.00 och senast tisdag 17 oktober till Carin Adler – sms 070–882 78 58 eller e-post carin.m.adler@gmail.com Obs! ange vilken dag du önskar. Antal platser är begränsat.          

 

Avgift: När du fått besked om plats bekräftar du ditt deltagande genom att betala in 250 kr till bankgiro 522–4399 Akvarellsällskapet Spray. Ange ditt namn, dagen du valt och ”Annette”.

Tag med: Sedvanlig akvarellutrustning, namnbricka och, om du har, bilder på människor i rörelse. 

 

Välkomna önskar oktobergruppen!

Eva Bergström, Malin Lindqvist, Carin Adler, 

Birgitta Jarvik, Eva Almén

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måla med Hanna Grahm

 

Fredag 8 september kl. 16.30–19.30 och

Torsdag 14 september kl. 16.00 - 19.00 

 

Lär dig måla fram djur och natur genom att kontrollera färgen vått i vått och lager på lager! Med hjälp av vatten, akvarellfärg och tajming övar vi på att få till mjuka övergångar som kan användas för att skapa allt från en yvig kattsvans till ett glödande soljus.

Vi kommer att växla mellan enklare kom-igång-övningar och mer detaljerade motiv, som att få till pälsen och blicken i ett djur, eller få fram djup och kontraster i en skog. Jag kommer att visa olika sätt att måla fram pälsdjur, och om vi hinner kan vi även applicera liknande tekniker på landskap. Min förhoppning är att du får med dig massa inspiration och insikter som du kan applicera långt efter att workshopen är slut!

Vem är Hanna Grahm? Jag är akvarellkonstnär samt sång- och röstcoach som alltid hållit på med kreativitet i form av bl a bildskapande, dans, musik. För några år sedan började jag fördjupa mig i just akvarell och älskar att måla djur och naturmotiv med en känsla av mjukhet och ljus. 

Gemenskap och utbyten är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser otroligt mycket fram emot att umgås i akvarellmåleriet på plats tillsammans med er!”

 

Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, T-bana uppgång Hjorthagen, ta högra uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan.

 

Tid: Grupp 1 fredag den 8/9  kl 16.30 – 19.30

Grupp 2 torsdag den 14/9 kl 16.00 – 19.00

Välj vilken grupp du föredrar vid anmälan!

 

Anmälan: Tidigast måndagen 7/8 kl. 08.00 och

senast fredagen 18/8 till Karin Appelgren via sms 076–248 52 50 eller via mail karinappelgren@hotmail.com. Ange vilken dag som passar dig bäst, eller låt oss vid behov placera dig i den grupp där det finns plats.

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande genom att omgående betala 250 kr till bg 522–4399, AkvarellSällskapet Spray. Ange ditt namn och ”Hanna G” samt vald grupp på betalningen. Inbetald avgift återbetalas ej! Om du hittar en ersättare gör ni sinsemellan upp om betalningen.

 

Tag med:  Din vanliga akvarellutrustning.

Kom ihåg din namnbricka.

 

Välkommen önskar septembergruppen!

Brigita Smaus, Ulla Svedjerud, Karin Appelgren, Annika Amnö.

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Målarhelg på Huvudskär 

8-10 september 2023
 
Huvudskär ligger i södra skärgården, granne med horisonten. Många från vårt akvarellsällskap har varit där och tycks inte få nog av denna vackra ö utan vill dit igen och igen.
Vi har bokat 9 sängplatser i 3 rum på vandrarhemmet i september då vattnet är varmare.
 
Bra att veta är att bekvämligheten är begränsad. Det finns varken el eller rinnande vatten på ön. Det finns vatten i havet att diska och tvätta sig i och dricksvatten i en brunn. Det finns kylskåp och spis som går på gasol och det finns fräscha utedass. Man måste ta med all mat eftersom det inte finns affär på ön. Man kan inte ladda sin mobil utan får ta med en laddad powerbank eller liknande. 
 
Tid: Fredag 8 sept - 10 sept 2023.
Plats: Huvudskär.
Avgift: 380 kr/pers för 2 nätter i delat rum i vandrarhem.
Färdväg: vi kommer informera mer när vi närmar oss avfärden. Antingen åker vi via Dalarö (buss, bil) och därefter passbåt till Huvudskär eller så tar vi Waxholmsbåt till Fjärdlång och passbåt därefter. Vi informerar mer när vi har alla tidtabeller klara. Kostnad för resan betalar var och en själv.
 
Fullbokad
 
Eva Bergström och Hillevi Atterberg
Foto: Eva Bergström