2023

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Maj 

Måla med Daniel Luther

Måndag den 8 maj kl 14.30 – 17.30 alternativt kl 18.15 – 21.15

 

Så här berättar Daniel:

Jag har målat akvarell i många år och gillar uttrycket och effekterna som uppstår mellan vatten och pigment på akvarellpappret. Jag tecknade mycket som barn och utvecklade successivt min akvarellteknik när jag blev äldre. 

Det finns så mycket i akvarellens värld att måla och bemästra och det tar tid att utveckla detta. Det som ligger mig varmt om hjärtat är landskapsmåleri, fåglar och djur och den senaste tiden har jag ägnat mig åt att gestalta insekter som en extra krydda i mitt måleri.

Jag är verksam som konstnär, illustratör och kursledare i Stockholm och håller kurser online och live i Stockholm, Mariestad och Norge. 

Jag ser fram emot att få komma till AkvarellSällskapet Spray i maj 2023 och planerar då att bl.a. visa mitt måleri av fåglar och hoppas kunna inspirera er andra.

 

Lokal: FolkKulturCentrum, Artemisgatan 19, T-bana Ropsten, uppgång Hjorthagen. Ta högra uppgången i rulltrappan. FolkKulturCentrum ligger strax till vänster ovanför rulltrappan. 

Tid: Måndag 8/5

Grupp 1 14.30 – 17.30

Grupp 2 18.15 – 21.15

Välj vilken tid du föredrar vid anmälan!

Anmälan: Tidigast måndag 3/4 kl 08.00 och senast måndag 24/4 till Gunilla Tuvin via sms 076-348 84 50 eller e-post: gunillat50@gmail.com. Ange vilken tid som passar dig bäst, eller låt oss placera dig i den grupp där det finns plats. Vi räknar med ca 20 deltagare i varje grupp.

Avgift: När du fått besked om plats, bekräftar du ditt deltagande med att omgående betala in 200 kr till bg 522-4399, AkvarellSällskapet Spray. Ange ”Luther”, vald grupp och ditt namn på betalningen. Inbetald avgift återbetalas ej. Om du hittar en ersättare gör ni sinsemellan upp om betalningen. 

Tag med: Din sedvanliga målarutrustning och din namnbricka. 

Kaféet är öppet. Passa på att fika eller äta här!

 

Välkommen önskar majgruppen! Britt-Marie Olsson, Hillevi Atterberg, Birgitta Gilljam, Agneta Iggström, Gunilla Tuvin och Gunilla Lilliehöök. 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maj

Måla på Beckholmen torsdag 25 maj kl 10.00
 
Plats: Beckholmen på Djurgården strax söder om Djurgårdsstaden.
 
Tid: Torsdag 25 maj kl 10.00. Vi träffas vid brofästet på Beckholmssidan.
 
Anmälan: Tidigast måndag 15 maj och senast onsdag 24 maj till: Eva Bergström sms: 072–502 50 02 eller mail: eva.bergstrom1234@gmail.com. Det är ingen begränsning i antal deltagare men jag vill veta om intresse finns. Vid dålig väderlek ställer vi in.
 
 
Avanmälan: Så snart du vet. Viktigt att du meddelar så vi inte väntar i onödan.
 
Avgift: 0 kr.
 
Att ta med: Sedvanlig målarutrustning och sitt- underlägg. Den som vill tar med kaffetermos och matsäck. Man kan också välja att följa med till Skrotens café kl. 13.00. God mat och en mycket trevlig och speciell marin miljö ett stenkast från Beckholmen. 
 
Välkomna önskar Eva Bergström
 
 
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Målarhelg på skärgårdsö 
i augusti/september 2023
 
Så klart ska vi även detta år ut en helg i skärgården för att måla. Det är ännu för tidigt att boka vandrarhem men så fort tiden är inne i januari slår vi till. Vilken ö vi väljer i år får ni snart se men vi tror ni blir nöjda. 
Det kommer information via mail så småningom. Då är ni hjärtligt välkomna att boka. 
 
Eva Bergström och Hillevi Atterberg
Foto: Eva Bergström