Björn Bernström

 

 

Hösten första målarkväll på FKC den 30 september. Vi var ca 25 medlemmar, flera av deltagarna hade tidigare varit med och målat med Björn Bernström. För mig var det första mötet.

Björn började med att berätta lite om sig själv, han berättade också om vilket papper han använder, 300 gram fin grain, fördelaktigt att köpa lösa ark och dela på 4 delar, färger ur tub är mest ekonomiskt, penslar: laverpenslar 1 tum och 0,5 tum,f borsten blandad ekorre och syntet, en pensel med extra lång och smal borst till grenverk etc.

Björn gjorde två demonstrationer, den första ett motiv med mustiga färger och djup, stora kontraster, flera tekniker vått i vått, torrt och mycket färg, tjockt som smör, ett bra knep att hålla sig till. För min del blev färgvalet 5-6 färger, något jag tog till mig, kommer att städa min färg låda.

Björn hade ett lättanvänt staffli i metall som finns att köpa från Ken Bromley, England. Efter demonstration 1 fick vi måla själva och alla satte igång att måla så färgen stänkte! Det var svårt tyckte jag, men skam den som ger sig, jag övar varje dag med ett fåtal färger 3-5, det känns så roligt.

Vi tog en fika paus innan nästa demonstration.

Demonstration 2 var ett mörkare motiv men mycket spännande.

En mycket rolig och givande kväll.

Tycker Irene Baer