Julfesten 15 december
 
En härligt glad och trevlig fest där vår nye klubbmästare Göran Lindahl överraskade med fantastiska lekar och tävlingar med fina priser.
 
Göran Lindahl hälsade oss välkomna och bjöd på peppar-kakor och glögg/kaffe. Han hade satt upp en hemlig tavla på scenen. Den tavlan beskrev han, men bara med en eller två meningar i taget. Under tiden skulle vi måla det han beskrev. En del tyckte att det var lite svårt, men vi tyckte alla att det var roligt. Efter ca 30 minuter fick vi avrunda våra målningar och ställa upp dem på scentrappan. På baksidan skulle vi skriva vem vi trodde hade målat origina-let. Det blev många olika fina versioner av samma tavla. Originalet var målat av Marc Chagall och titeln var ”La B
aie des Anges”. Det var 19 personer som hade varit duktiga och svarat rätt. Göran lottade bland dem och Bo Bergman blev den lyckliga som fick ta med tavlan hem.
     Efter detta så bjöds vi på en julsmörgås. Under tiden berättade programrådet vilka träffar det blir i vår och Alf vår duktiga avgående kassör sålde lotter. Det blev sju lyckliga vinnare.
     Efter vår förtäring hade Göran Lindahl hittat på en rolig tävling. Han visade på stor duk upp 65 små delar av olika konstverk som finns innanför Stockholms tullar. De flesta av konstverken är placerade utomhus, men några kom från fasta samlingar på Stockholms museer. Till varje konstverk fanns en öppen fråga och en fråga som hade tre svars- alternativ. Till exempel: en bild föreställde en näsa och en mun. Frågan var: Vem näsan tillhörde? Den andra frågan var: I vilken stadsdel växte personen upp (och där finns även konstverket).
1. Östermalm    2. Södermalm   3. Kungsholmen
Rätt svar var Greta Garbo och alternativ nummer 2.
Detta var en rolig frågesport och vi insåg alla att vi är/var dåliga att se stadens konstnärliga utsmyckningar. Även här delades det ut priser.
     Göran Rücker avtackade sedan avgående klubbmästaren Sten Ramberg och avgående kassören Alf Larson. Han berättade också att Göran Lindahl blir ny klubbmästare.
     Flera jag pratade med tyckte att det varit en mycket lyckad kväll och att det faktiskt var skönt att slippa måla ljus och tomtar på en julavslutning. (Det kan man ändå göra hemma om man vill det.)
 
Vid pennan/Linnéa Forssell. Foton av Britt Kierkegaard

 

Lekledare Göran Lindahl   Tärnorna Ebba och Margareta     

 

 Lekledare Göran Lindahl     Tärnorna Ebba Hummel och Margareta Holmstrand