Nyheter

Här publicerar vi våra nyhetsbrev och diverse aktuell information till våra medlemmar. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Medlemsbrev februari 2024

Kära Spraymedlem.

Nu har vi kommit en bit in på det nya året och ljuset är på väg tillbaka. Dagarna blir allt längre och fåglarna kvittrar allt livligare. Man fylls av glädje och ny inspiration. Snart är det dags för vårterminens första aktivitet. Den 20 februari kommer Marianne Chayet till FKC och delar med sig av sina kunskaper. Hoppas att du har hunnit anmäla dig.

Nytt år innebär också att vi har tagit in ett antal nya medlemmar i vårt Sällskap. Jag vill passa på att önska dessa nya Sprayare hjärtligt välkomna i vår härliga målargemenskap. Hoppas att ni kommer att finna glädje och inspiration i våra aktiviteter.

Sällskapets fina anda och praktiska fungerande bygger på frivilliga insatser från medlemmarna. Om man vill lära känna nya personer och samtidigt göra en insats, så är det ett jättebra sätt att engagera sig i någon av de många grupper som utgör Sällskapets ryggrad. Vi har t. ex. alltid behov av påfyllning i månadsgrupperna.

Just nu är vi i särskilt behov av en ny medlemsansvarig. Anna Romdahl, som innehaft denna post i en lång radda år, önskar lämna över sin plats till någon ny. Uppgiften handlar om att handha ett Excel-register, med medlemmarnas kontaktuppgifter, samt vid behov uppdatera detta. Medlemsansvarige ingår även i vårt styrande organ Målarrådet. Vi träffas två ggr. per termin under trevliga former och går igenom aktuella frågor.

Jag hoppas att just DU känner dig manad att ta på dig denna icke särskilt betungande, men ack så viktiga uppgift. Jag ser fram emot att få din intresseanmälan till beatrice.jd@gmail.com.

Besök gärna vår hemsida akvarellspray.se. Här finns mycket att läsa. Här finner du aktuell information om kommande aktiviteter samt referat från genomförda aktiviteter. Vår tidning Spraystänk, som du får i brevlådan två gånger om året, finns även i digital form på hemsidan. Där finns också ett stort antal äldre nummer.

Hemsidans Galleri är öppet för alla medlemmar. Här kan du lägga ut upp till 15 bilder av dina bästa akvareller. På hemsidan och i Spraystänk kan du läsa om hur man fotograferar sina bilder för bästa resultat. Om du vill öppna en egen gallerisida eller byta ut några bilder på din befintliga sida så mejlar du fotona till mig, på mejladressen ovan, så ser jag till att de publiceras så snart som möjligt.

Gå med i vår FaceBook-grupp Akvarellsällskapet Spray. Det är en sluten grupp, bara för våra medlemmar. Här finner du senaste nytt och många fina bilder som våra medlemmar målat. Du kan själv lägga ut dina bilder, samt dela med dig av nyttiga tips och trick. I senaste Spraystänk står hur du gör om du inte är så van vid sociala media.

Med en önskan om en härlig vårtermin med mycket målarglädje

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Spray Nyhetsbrev 3. Hösten 2022

 

Kära Medlem.

 

Dagarna blir allt kortare, luften allt krispigare, naturen börjar klä sig i höstfärger och höstterminen har dragit igång med allehanda aktiviteter. Jag hoppas att Du haft en härlig sommar, kanske rest eller varit på landet, träffat familj och vänner, njutit av sol och värme. Kanske gav du dig hän i skaparglädje där penslar och färger fick dansa över pappret….

 

Ja, terminen har dragit igång också för akvarellsällskapet Spray. Några av er var ute på Bullerö i augusti. Hoppas det var lyckat. Om ett par dagar, den 15 september har vi så höstens första workshop. Denna gång på Karby gård med Björn Bernström. Du har väl anmält dig? 

 

Vårt illustra Sällskap har hunnit fylla 35 år och det firar vi naturligtvis med en härlig fest. Jag vill uppmärksamma dig på att tryckfels-Nisse har varit väldigt flitig i senaste numret av Spray-Stänk. Det står t.ex. fel datum för festen i kalendern på sidan 3 och fel månad i titeln till presentationen på sidan 5. Vi ber om ursäkt för detta. 

Jubileumsfesten äger rum torsdagen den 20 oktober kl. 17.30 och inget annat.

Övrig information i presentationen  i Stänket gäller. 

Jag vill passa på att slå ett slag för denna fina fest, som vi sponsrar till 50%. Kom och fira med oss!

Anmäl dig från o med den 20 september. 

 

Slutligen önskar jag dig en riktigt härlig och kreativ höst.

 

Hjärtliga hälsningar från min lilla kobbe i västerhavet.

 

Beatrice Juhlin-Dannfelt

 

                                                  

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Spray Nyhetsbrev 2. juni 2022

 

Till alla medlemmar i AkvarellSällskapet Spray                                   

 

Syrenerna blommar, vågorna kluckar och solen skiner. Nu är det sommar igen!

Målarrådet har träffats, summerat vårsäsongen, planerat sommar och höst, och fått ny ordförande och ny kassör.

 

Under våren har Karin Lagerberg och Beatrice Juhlin-Dannfelt delat på ordförandeskapet i Spray, men från och med 1 juni är Beatrice ensam vid rodret.

Detta brev skriver vi tillsammans. Som du nog redan vet har vi också en ny kassör sedan årsskiftet. Hillevi Atterberg har avgått och Eha Arg har ersatt henne.

 

Vårens program har vi äntligen kunnat genomföra utan inställda punkter och utan munskydd! I mars fick vi glädjen att träffa en, för de flesta av oss ny konstnär, Anna von Elern och i maj kom så äntligen Anna Törnquist efter ett antal coronarelaterade uppskjutna datum. Weikko Kuuzela och Ann-Sofie Englesson känner många av oss sedan tidigare och vi har uppskattat att återse dem under våren. Vårens sista programpunkt var målarträffen i parken vid Waldemarsudde en solig majdag.

 

Vår tidning Spray-Stänk håller på att sammanställas. Där kan du läsa referat och se bilder från alla vårens aktiviteter. Och där kan du också läsa om höstens program och redan nu planera in viktiga datum. ”Stänket” planeras landa i din brevlåda i månadsskiftet juni–juli, allra senast före första semesterveckan (v 7).

 

Vårt AkvarellSällskap fyller 35 år i år. Detta tänker vi fira med en härlig fest i höst med middag och lekfulla upptåg. Boka redan nu in datumet 20 oktober. Vi kommer att hålla till i Enebybergs gård, en vacker 1700-talsbyggnad som under 2020 genomgått en pietetsfull och fullständig renovering och som nu används som restaurang och festlokal. Vi berättar mer om detta i tidningen.

 

Medlemskontakter önskar vi fler av. Vi är ett litet gäng som jobbar med att hålla Spray flytande. Vi behöver veta vad just du tycker, tänker och önskar av ditt medlemsskap i Spray. Vårt sällskap bygger som du vet på allas aktiva medverkan, så hör gärna av dig till Beatrice via mail till beatrice.jd@gmail.com.

 

En fråga som uppkommit bland våra medlemmar är tidpunkten för våra workshops i FKC. Tycker du att de ska vara på kvällstid, dagtid? Kom gärna med dina synpunkter till Beatrice.

 

Nu önskar vi alla en glad, skön och kreativ sommar!

Karin Lagerberg och Beatrice Juhlin-Dannfelt 

 

                                        

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Spray Nyhetsbrev 1. 2022

 

Kära Medlemmar.

Vi har vänt blad i kalendern och kommit en bit in i det nya året 2022. Vi har hunnit uppleva den svenska vinterns många ansikten, sol, kyla och snö som knarrar under skorna varvat med blidväder och snösörja o därpå följande isgator. Dagarna blir ljusare och ibland har koltrasten hörts träna på sina skalor i skymningen.

Stänket har landat i våra brevlådor. Där och på hemsidan kan ni läsa om alla spännande aktiviteter under vårterminen. Många mycket duktiga och inspirerande konstnärer är inbokade. Vi satsar stort i förhoppningen att pandemin ska klinga av så att vi kan genomföra allt som planerat. Man kan redan nu anmäla sig till februaris workshop med Anne-Sofie Englesson. Vi har i de flesta fall bokat in dubbla ”sittningar”. Detta är dels med tanke på pandemin, men också för att alla som vill ska få plats. Vi följer FHM restriktioner och vi förutsätter att du som deltar är fullvaccinerad.

Vi har fått några nya medlemmar från årsskiftet: Hans Carlbring, Madeleine Drake, Elisabeth Törner och Ami von Waldegg. Vi passar på att önska dem Hjärtligt Välkomna i vårt trevliga Sällskap. Vidare är Eha Arg vår nya kassör och undertecknad delar ordförandeskapet med Karin Lagerberg, men har nu tagit över en större del av den löpande verksamheten på denna post.

Vi uppmanar alla som vill att skicka in bilder till vår hemsida. För nya medlemmar vill jag informera om att man kan få en egen sida i Galleriet, där man är välkommen att lägga ut upp till 15 bilder. Eller så kan man låta sig inspireras av våra olika teman under Home Workshop. Skicka era bilder till beatrice.jd@gmail.com. Skriv ert namn och gärna vad verket heter, samt var ni vill att de ska publiceras. Galleriet eller HomeWorkshop, under vilket tema. Jag publicerar dem så fort jag hinner. För er som redan har en gallerisida, varför inte uppdatera den med lite nytt material. Man kan länka till den från hemsidor och utställningsinfo.
Har ni varit på någon inspirerande kurs, som ni vill rekommendera till andra medlemmar, så mejla info så kommer det under fliken kurser.

Till sist en påminnelse till de av er, som ännu inte betalt in årsavgiften. Det är hög tid. Senast sista januari vill vi ha era 300:- på bankgiro-konto nr. 522‐4399. Glöm inte att ange ditt namn. Därefter tolkar vi det som att ni inte vill vara medlem längre. Det vore väl synd.

Önskar er alla god hälsa, mycket målarglädje och God fortsättning på det nya året.

Hjärtliga hälsningar Beatrice Juhlin-Dannfelt