BÅTFÄRD MED DIMMIS

En härlig majdag åkte vi ut med en fantastiskt mysiga båten Dimmis. Båten drivs av Dimmis Vänner och har en egen hemsida hem.bredband.net/dimmis/

Vi var ett tiotal lyckligt utvalda som fick stiga på Dimmis vid varvet nedanför Solstugan.
Efter ett glas champagne och en utsökt snitt kände sig alla på ett strålande humör när vi tuffade iväg, trots det lite ruggiga vädret.

Färden gick längs Stockholms stränder och kanaler och vi blev guidade av Bengt Hermanssons kunniga stämma. Karlbergskanalen, Stadshuset - vi fick höra anekdoter och historia om allt vi passerade.

Inne i Långholmskanalen låg de vackra båtarna på rad när vi gled förbi. Dimmis kände sig som hemma. Vi landade vid en liten brygga och gick iland och grillade. Det serverades en högklassig grillmiddag mitt ute under bar himmel. Allt smakar ännu bättre än det redan brukar då Alf är i farten.

Då allt var avnjutet och alla kände sig mätta både i magen och på bryggstund så skulle vi styra vår kosa tillbaka igen. Men då visade det sig att Dimmis trivdes så bra där bland alla tjusiga båtar att hon bestämde sig för att ligga kvar. Dimmis är en båt med egen vilja och för alla utom "mekkar-grabbarna" Alf, Göran och Bengt gick färden hemåt med andra medel än med båt. Det kändes klart som ett nerköp med tunnelbana efter en så härlig båtfärd. Men vi åker nog gärna alla igen.

När Dimmis vill, förstås...

  Dimmis1