Inspireras av Stina Wirsén

11 september 2019

 

Ett 25 tal medlemmar hade mött upp för denna inspirationskväll på FKC. Efter en muntligt anförande där Stina berättade om sin konst och hur hon går till väga, så var det dags för oss deltagare att släppa loss skaparlusten.

Stina väter arken lite hipp som happ och uppmanar oss att göra detsamma. Sedan visar hon vad som kan ske med olika tjocka stift på tuschpennorna och drar på måfå några  linjer på sina ark. Därefter blandar hon akvarellfärg och spiller ut intill linjerna och med en tjock pensel drar hon ut färgen och vips har det blivit ett motiv.

Vi jobbade vidare pån detta sätt och blev nog alla förundrade över resultaten. Det var en lyckad kväll och vi är nog många som känner som jag, att det blöta arket talar till oss på ett annat sätt än tidigare. Bilden blir som den blir.

Det kommer ett utförligare reportage från kvällen i nästa nummer av Stänket.

 

 

  

Stina Wirsén in action

 

Här följer några av deltagarnas alster:

  

 

  

Text och bild Inga-Lill Stormark

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Höstfesten 7 september 2019

 

Det blev en lyckad fest! När vi alla 29 deltagare hittat fram till den vackra Klubbstugan i Koloniområdet Bellmans Trädgårdar lyste solen vackert och trädgården prunkade inbjudande.
Vi kunde vara utomhus och inta välkomstdrinken och sitta inomhus och äta och sjunga. Några tog också fram sina kritor och färger och målade.

Tack vare en finurlig bordsplacering fick vi chansen att lära känna varandra bättre: var och en fick dra en lapp med en textrad till en känd sång. Eva B hade illustrerat de olika sångerna med fina bilder som en extra dekoration på bordet. När det var dags att sitta till bords letade man sig fram till ”sin sång” och träffade där de övriga som hade fått samma sång. Vi blev ca 6 grupper och varje grupp skulle sedan sjunga sin sång. Göran G hade också ordnat med trevlig musik och sånghäften. Stämningen var den bästa.

Jag tror att vi fick mersmak och vill ha en ny fest nästa år!

 

Höstfest 1    Höstfest 2

 

Höstfest 3    Höstfest 4

 

 Höstfest 5

 

Text: Hillevi Atterberg

Foto: IngaLill Söderqvist