Referaten från tidigare år är flyttade till nedersta fliken "Tidigare träffar".

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Referat från målardagen på Skansen den 23 juni 2021

 

Denna dag var det åtta Sprayare som slöt upp. Vi passade på att hälsa Marjatta Sikström välkommen som ny medlem i Spray. Vi spred ut oss för att hitta motiv att måla. Denna dag var behaglig efter flera dagars värmebölja. Undertecknad hade tänkt måla vidare efter lunchen men då kom regnet.
 
 
 
 
 

 

Se fler bilder från Skansendagen på AkvarellSällskapetSprays facebookgrupp.

 

Text och foto: Marita Möller

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Referat från målardagen på Skansen den 20 maj 2021 

 

Vi var sju Sprayare som tog oss till Skansen en dag i maj. När solen sken blev det varmt och en somrig känsla infann sig. Av åkte jackor och tröjor! Men, när solen gick i moln var det på med kläderna igen. Det var flera andra grupper som hittat hit, barn och ungdomar som strosade runt och även far och morföräldrar med barnbarn som hade siktet inställt på Lill-Skansen. Det var nästan som om corona inte fanns, tills en röst basunerade ut att hålla avstånd och sprita händer.

Tillsammans åkte vi upp för rulltrappan och gick sakta genom stadskvarteren och hälsade på personer från 40-talet ( skansenpersonal klädda i gamla kläder). Sen delade vi upp oss och hittade bra platser att sitta ner en stund och måla. Det blev gamla hus och fåglar som fångade det mesta intresset. 

Efter några timmar samlades vi vid Breda blick för att äta. Tyvärr var serveringen stängd men flera hade matsäck och undertecknad hade tur att bli erbjuden en macka. Kaffe fanns att köpa i Skansen butiken. 

Efter lunchen var det bara Anita som fortsatte måla. Vi övriga splittrades och några avrundade dagen med ett besök i Skansens Butik.

 

 
 

 

 

 

 

 

Text och foto: Gunilla Broström