Julfest på Hartwickska huset

 

 

Spray höll sin julfest den 1 december i Hartwickska husets Gästabudssal, som i 1700- tals stil med tegelväggar och kryssvalv i taket skapade en trevlig inramning till festen. Över 40 medlemmar slöt upp. Detta var glädjande nog ett deltagarrekord! Sällskapets Målarråd hade verkligen lyckats attrahera Akvarellsprays medlemmar. 

Efter välkomstmingel och glögg hälsade klubbmästaren, Göran Rücker gästerna välkomna till att njuta av den traditionella jultallriken med sitt läckra utbud. Till detta bjöds vin, öl och vatten – allt smakade förträffligt!

Göran Grimfjärd, vår ordförande, presenterade ”året som gått”. Klubbmästaren tackade de medlemmar som gjort extra insatser för föreningen. Irja Brodin, Sten Köhlberg, Irene Baer, Inger Oden, Gunilla Broström samt Göran Grimfjärd var några av de som fick varsin blomma. 

Akvarellmålning tillsammans var en av kvällens roliga överraskningar. Vi samlades i grupper och i fria former skapades julkortsmotiv på stora akvarellark. Musik av Göran Grimfjärd och Håkan Peters, den goda maten och inte minst drycken bidrog till att den konstnärliga kreativiteten blommade och fina verk kunde visas upp. Arken delades till vykorts storlek och säkert kommer de att glädja mottagarna. Ett trevligt målarminne från kvällen! 

”Fråga doktorn” är ett nytt inslag i Spray. Göran Rücker, vår ”doktor”/klubbmästare och en utomordentlig akvarellmålare, kommer att svara på frågor som rör akvarellmålning. Han fick direkt angelägna frågor från publiken om allt mellan ”idétorka” till besvärligt penselhåravfall och rynkor i papper. Med rätt balans mellan vätska, omsorg och teknik undviker man de värsta grynnorna i konstnärlig navigering. Tanken är att man ska kunna ställa frågor till ”akvarell doktorn”- Göran, via sällskapets nyöppnade Facebook sida.

Kvällen avslutades med trevlig musik och sång. ”Singing Sisters” ackompanjerades av jazz pianisten Håkan Peters. Tillsammans bjöd de på klassiska favoriter. ”Teach me tonight” klingade fint och fick varma applåder. 

Tack för en trevlig kväll!

Anna-Liisa Ekku Åstrand