Målarkväll med överraskningar

 

 

Ett tjugotal glada akvarellmålare deltog i denna aktivitet som arrangerats av Gunilla i November-gruppen, tillsammans med kvällens huvudaktörer, Marjatta Saastamoinen och GunLiz Lind.

Det blev en fantastiskt inspirerande kväll. Marjatta berättade och visade hur hon gjorde sina fina tavlor med hjälp av sprayflaskor, som fyllts med en blandning av akvarellfärg och vatten.

Vi fick prova på att använda denna teknik! Vi målade eller, rättare sagt, sprayade på papper, golv och väggar och även på oss själva, med sprayflaskor, inköpta till kvällens övning. Stämningen var hög och många fina bilder skapades! T.ex. fick vi se prov på hur en ”hopplös” akvarell kan väckas till ett ”nytt spännande liv” med den här tekniken.

Efter en kort kaffepaus berättade GunLiz om sitt konstnärskap och visade oss flera collage som hon hade gjort, där hon även använt spray-teknik. Hon hade gjort sina collage på två sätt: Ett där kanterna på det applicerade materialet inte syntes och ett annan med en teknik där man tydligt såg att det var ett collage.

Tyvärr gick tiden så snabbt att vi inte hann med att prova GunLiz teknik.

Med oss hem fick vi inspiration och nya idéer till annorlunda sätt att måla! 

Tack Marjatta och GunLiz för att ni delade med er av era olika sätt att skapa!

Birgitta Lundvall och Kerstin Hansson (gäst)

Foto: Irja Brodin